Mitä Spiraalistabilaatio on ja mihin sillä pyritään? 

Spiraalistabilaatio on menetelmä, jonka on kehittänyt tsekkiläinen tuki- ja liikuntaelinsairauksien lääkäri Richard Smisek. Hän on kehittänyt menetelmää 30 vuotta ja se on hiljattain rantautunut myös Suomeen. Se perustuu vastuskuminauhoilla tehtäviin harjoituksiin seisten. Niitä voidaan tehdä myös istuen.

Spiraalistabilaatiolla aktivoidaan kehon spiraalilinjoja, joita sinun tulisi käyttää aina kun kävelet, juokset, urheilet. Kun kehon spiraalilinjat aktivoituvat kehon vertikaalilinjat rentoutuvat eli pitkät selän ojentajat, lonkankoukistajat, etureidet, kaulan alueen pinnalliset lihakset jne.

Kenelle menetelmä sopii? 

Se on kehonhallinta- ja terapiamenetelmä, joka sopii kaikille. Se on kuin täsmäisku nykypäivän haasteisiin jota istuminen ja mobiililaitteiden käyttö aiheuttaa. Jo ensimmäisen tunnin jälkeen voi tuntea kuinka rintalihas, etureisi ja lonkakoukistaja pidentyy ja pakaralihas aktivoituu. Keho tuntuu avoimelta ja askel on keveä.

Miten voin aloittaa?

Esimerkiksi aloituskurssilla joita Studiolla järjestetään joka toinen lauantai (alkaen 21.4.) klo 11.30-12.30. Myös yksityistunnilla on mahdollista aloittaa, tällöin sovitaan yhteinen aika sähköpostite tai puhelimitse.

Riittääkö kerran viikossa harjoittelu?

Siitä on hyvä aloittaa. Tämäkin on tietysti yksilöllistä. Jos kehossa on paljon kireyksiä ja lonkankoukistaja on kipeyttänyt selän kannattaa harjoittelua lisätä muutamaan kertaan viikossa. Studiolta saat kuminauhan ja hyvät kotiharjoitteluohjeet.

Manuaalinen terapia

Kysy myös lisää manuaalisesta terapiasta, jonka avulla pääset nopeammin tuloksiin. Manuaalista terapiaa saa yksityistunnilla, jolloin myös harjoitellaan kuminauhoilla.

Säännölliset viikkotunnit

Viikkotunnit ovat tällä hetkellä keskiviikkoisin klo 19.30 ja torstaisin klo 10.00 ja 19.15.
Tunneille varataan paikka www.toolonpilatesstudio.fi/ajanvaraus

Kysy lisää pia@toolonpilatesstudio.fi tai
puh. 050-5706870.

Pia Kurkela
SPS Trainer
Töölön Pilates Studio
Museokatu 26
00100 Helsinki